Runosmäen Lämpö Oy:n kaukovalvonta on tekniikkaa, joka paranee vanhetessaan. Kaukovalvonta valvoo kiinteistöjen tekniikkaa 24/7 ja varmistaa, että sähköä, lämpöä ja vettä riittää. Uudella tekniikalla kaukovalvonta voi tarjota asukkaalle myös henkilökohtaisia kulutustietoja.

Jos jokin laite alkaa piiputtaa, lämmönvaihdin ei toimi tai patterit pysyvät viileinä tai ilmanvaihto ei pelaa, kaukovalvonta reagoi.

–Kaukovalvonnan avulla päästään korjaamaan viat etukäteen, ennen kuin mitään on edes rikki, eivätkä asukkaat ole huomanneet häiriötä. Tämä on aika iso juttu, mitä ei usein tule ajatelleeksi, Runosmäen Lämpö Oy:n toimitusjohtaja, isännöitsijä Petri Pyykkönen sanoo.

Kaukovalvonta on tärkeä osa huoltoyhtiön palveluja. Järjestelmä tuo hälytykset huoltomiesten tietoon ympärivuorokautisesti. Kaukovalvontaa seuraa myös sähkön- ja vedenkulutusta sekä asuntojen lämpötiloja.

Asukas saa uutta tietoa

Uusi tekniikka tuo kaukovalvonnan käyttöön asukaskohtaisia ulottuvuuksia. Tämä onnistuu taloyhtiöissä, joissa on jo tehty linjasaneeraus, uusittu sähköt ja vedet, sekä asennettu asuntoihin sopivat sensorit. Näissä asunnoissa voidaan järjestelmästä saada irti huoneistokohtaisia tietoja. Joihinkin asuntoihin tällaiset sensorit on jo asennettu:

–Näissä taloyhtiöissä ihmiset pääsevät jatkossa nettisovelluksesta katsomaan omaa sähkön- ja vedenkulutustaan.

–Kaukovalvonnasta voitaisiin ottaa enemmänkin irti.

Jo nyt sen avulla laitetaan päälle niin saunat, lukitukset, valot, ilmastoinnit kuin lämmitykset.

Kaukovalvonta on toiminut Runosmäen Lämmössä jossain muodossaan jo lämpöverkon alkutaipaleelta asti. Uuden tekniikan myötä sen käyttömahdollisuudet ovat huimasti kasvaneet ja niitä kehitetään edelleen.

 

Kirjoita kommentti

Sinun täytyy olla kirjautunut, jotta voit jättää kommentin.