Etusivu » Asukkaille » Usein kysytyt kysymykset

Usein kysytyt kysymykset

Runosmäen Lämpö hoitaa, huoltaa ja huolehtii tiloistasi

RL_faq_iso

Vaikka taloyhtiöissämme asuminen on helppoa ja huoletonta, voi sormi mennä joskus suuhun. Olemme koonneet alle yleisimpiä kysymyksiä ja vastauksia niihin. Ja jos tästä ei vastausta löydy, ota yhteyttä niin selvitetään asia yhdessä.

Lämpöpatterit ovat kylmät, mitä teen?

Mikä on asunnon lämpötila? Jos se on noin 19–21 astetta, lämmitys toimii normaalisti. Jos patterit eivät lämpeä lainkaan, tarkista ettei termostaattien edessä ole tavaraa. Kokeile vaikuttaako kylmän ilman puhaltaminen termostaattiin. Jos termostaatti ei toimi, ota yhteyttää isännöitsijään tai huoltoyhtiöön.

Miksi nimeäni ei ole ovessa?

Jotta asukkaan nimi saadaan oveen, on muuttoilmoituksen oltava tehtynä sekä isännöitsijälle että maistraattiin ja postiin. Kun olet asukasrekisterissämme, laitamme nimesi oveen ja olet oikeutettu myös muihin asukkaan palveluihin, kuten ovenavauksiin. Muuttoilmoitus onnistuu helposti sähköisesti täältä.

Mitä pitää muistaa, kun muuttaa pois?

Poismuuttaessa pitää tehdä lähtöilmoitus isännöitsijälle, jolloin asuntoon liittyvä laskutus, kuten vastikkeenmaksu katkeaa. Lisäksi pitää muistaa irtisanoa mahdollinen autopaikka ja saunavuoro, jotta niistäkään ei seuraa laskuja. Jos olet asunnon omistaja ja luovutat asuntosi vuokralle on uusi osoitteesi tärkeä, niin tavoitamme sinut tarvittaessa.

Mitä pitää tehdä, jos naapuri meluaa tai häiritsee?

Ilta- ja yöaikaan ota yhteyttä poliisiin. Vähemmän kiireellisissä tapauksissa ja toistuvissa häiriöissä tee vapaamuotoinen ilmoitus kirjallisesti isännöitsijälle.

Mitä teen, jos pesutiloissa tai vessassa haisee?

Haju voi tulla kuivuneesta tai likaisesta hajulukosta. Puhdista hajulukko ja tarkista, että se on kunnolla paikoillaan. Jos hajuongelma ei poistu, ota yhteyttä huoltoyhtiöön.

Suunnittelen remonttia, mitä minun pitää tehdä?

Ilman muutostyöhakemusta asunnossa voi tehdä pintaremonttia, eli maalausta tai tapetointia. Kaikkiin pintaa syvemmälle meneviin remonttisuunnitelmiin tarvitaan isännöitsijän hyväksyntä. Tee muutostyöilmoitus täältä.

Olen ostanut asunnon, mitä minun pitää tehdä?

Jos olet ostanut asunnon välittäjän kautta, tämä hoitaa tarvittavien asiakirjojen toimituksen.

Jos olet tehnyt kaupat ilman välittäjää, sinun pitää tehdä ilmoitus varainsiirtoverosta.

Toimita isännöitsijälle kauppakirja ja todistus varainsiirtoveron maksusta, niin sinut merkitään osakeluetteloon omistajaksi.

Ilmoita samassa yhteydessä tai muuttoilmoituslomakkeella, montako asukasta asuntoon muuttaa vesimaksua ja vastiketta varten. Ilmoita myös, minkä nimen haluat asunnon oveen.

Jos aiot tehdä asunnossa remontin, tee muutostyöhakemus hyvissä ajoin.

Jos et aio asua omistamassasi asunnossa, ilmoita kuitenkin osoitteesi esimerkiksi yhtiökokouskutsua varten.

Luota kiinteistöalan ammattilaiseen