Etusivu » Asukkaille » Asuminen » Muuttajan muistilista

Muuttajan muistilista

Runosmäen Lämpö hoitaa, huoltaa ja huolehtii tiloistasi

asuminen_hahmot

Muutossa on monta muistettavaa asiaa. Olemme koonneet tähän listan helpottamaan suunnittelua ja onnistunutta muuttoa uuteen asuntoonne.

Muuttajan muistilista

Uudessa asunnossa

 1. Tee muuttoilmoitus maistraattiin ja Postiin. Muista tehdä ilmoitus myös Runosmäen Lämpöön, niin saat nimesi asunnon oveen ja asukastauluun. Ajantasainen asukasrekisteri on edellytys huoltoyhtiön palveluille, kuten ovenavaukselle sekä sille, että saat vastikelaput, postit ja asiakirjat oikeaan osoitteeseen. Tee muuttoilmoitus täällä.
 2. Suurimmassa osassa taloyhtiöistämme on kiinteistökohtainen sähkösopimus huoneistokohtaisin mittarein. Jos huoneistossasi ei ole mittausta, siirrä  sähkösopimuksesi ajoissa uuteen asuntoon tai tee uusi. Muista myös tarvittaessa irtisanoa vanha sähkösopimuksesi.
 3. Taloyhtiöissämme on käytössä taloyhtiölaajakaista ja kaapelitelevisio. Tarkista sopiiko nykyinen vastaanottimesi verkkoomme.
 4. Jos sinulla on lankapuhelin, sovi puhelinyhtiön kanssa liittymän siirrosta. Myös kaapelitelevisioyhtiö voi tarvita uuden käyttöpaikan, jos sinulla on voimassaolevia sopimuksia.
 5. Tarkista, miten kotivakuutuksesi kattaa uuden asunnon tarpeet ja päivitä se tarvittaessa. Jos muutat ensiasuntoon hanki tarvittava vakuutus ajoissa, jotta se on voimassa muuttopäivästä alkaen. Muista huolehtia, että vakuutus on voimassa myös vanhassa asunnossa muuton ajan.
 6. Tarkista palohälyttimien kunto ja riittävyys. Palohälyttimiä tarvitaa yksi jokaista 60 m2 kohti.
 7. Jos muutat lasten kanssa, muista ilmoittaa heidät uuden alueen päiväkotiin tai kouluun.
 8. Halutessasi autopaikan tai pysyvän saunavuoron, ota yhteyttä Runosmäen Lämpöön. Vuorot jaetaan jonotusjärjestyksessä eivätkä ne siirry asunnon mukana.
 9. Jos aiot remontoida asuntoa, tee muutostyöilmoitus hyvissä ajoin, jotta se ehditään käsitellä taloyhtiössä. Voit tehdä ilmoituksen täällä.
 10. Ilmoita muutosta aiheutuvasta liikenteestä naapureille äläkä jätä muuttopäivänä tavaroita pitkäksi aikaa yleisiin tiloihin.
 11. Tervetuloa uuteen kotiin.

Vanhassa asunnossa

 1. Muista tyhjentää varastot, sekä vintti- ja kellarikomerot.
 2. Hoida jälkisiivous.
 3. Jätä osoitteesi uusille asukkaille, jotta he voivat välittää postisi eteenpäin.
 4. Tee lähtöilmoitus, niin asuntoon liittyvät laskut siirtyvät automaattisesti seuraavalle asukkaalle.
 5. Jos asunnossa on luettavia mittareita, toimita mittarilukemat toimistoon tai käytä mittarinlukulomaketta.
 6. Luovuta kaikki asunnon avaimet takaisin omistajalle.

Tärkeitä linkkejä

Osoitteenmuutos, Turun maistraatti

Osoitteenmuutos, Posti

Koulut ja päiväkodit, Turun kaupunki

Luota kiinteistöalan ammattilaiseen